Strona główna
» Zapytania ofertowe
» Wymagania weterynaryjne przy sprzedaży bezpośredniej ryb oraz prowadzeniu produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia rybnego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej.
Wymagania weterynaryjne przy sprzedaży bezpośredniej ryb oraz prowadzeniu produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia rybnego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej.
I. Tematyka szkolenia:
Podstawy prawne
Zasady rejestracji /wzór formularza/
Przedmiot i zasięg działalności
Formy i miejsca prowadzenia działalności
Asortyment i limity oferowanych produktów
Podstawowe wymagania weterynaryjne
Sankcje za naruszenia
Uwaga: w szkoleniu powinny być zawarte informacje w nawiązaniu do wytycznych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Podstawy prawne
Zasady rejestracji /wzór formularza/
Przedmiot i zasięg działalności
Formy i miejsca prowadzenia działalności
Asortyment i limity oferowanych produktów
Podstawowe wymagania weterynaryjne
Sankcje za naruszenia
Uwaga: w szkoleniu powinny być zawarte informacje w nawiązaniu do wytycznych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
II. Zakres usługi:
1. Organizacja Sali wykładowej z zapleczem sanitarnym
2. Organizacja poczęstunku
3. Organizacja osoby/osób szkolącej
Poczęstunek obejmuje:
- kawa rozpuszczalna w saszetkach
- herbata w saszetkach
- ciasteczka, paluszki solone
- kanapki (bułki) z serem, wędliną i warzywami,
- cukier,
- cytryna,
- śmietanka do kawy,
- woda mineralna i sok – 0,3 l na osobę,
- opakowanie na catering - łyżeczki, kubki/szklanki, serwetki papierowe
III. Planowana liczba uczestników - 20 osób
Zleceniobiorca jest zobowiązany przygotować materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika.
IV. Kryterium wyboru oferty:
Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował ceną oraz posiadaniem przez osobę szkolącą odpowiednich kompetencji/np. powiatowy lekarz weterynarii/.
V. Termin realizacji:
Planowany termin szkolenia: szkolenie 1 dniowe w lutym lub w pierwszej połowie marca 2015 roku
VI. Miejsce realizacji:
Obszar działania LGR, tj. gmina Brzeszcze, Kęty, Oświęcim /z wyłączeniem miasta Oświęcim/, Porąbka, Wieprz.
VII. Miejsce i termin złożenia oferty
Ofertę należy złożyć:
a) na piśmie w siedzibie zamawiającego, tj.
Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka „Dorzecze Soły i Wieprzówki”, Rajsko,
ul. Edukacyjna 9;
do dnia 10.10.2014r. do godz. 16.00
lub
b) e-mail na adres biuro@dsiw.pl
do dnia 12.10.2014r.