A A A

Lokalna Grupa Rybacka „Dorzecze Soły i Wieprzówki”, Rajsko, ul. Edukacyjna 9, 32-600 Oświęcim
tel. (33) 843-60-17 | e-mail: biuro@dsiw.pl


31.07.2013

Zapraszamy na Regionalne Dni Rybactwa w Skoczowie

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w  XI Regionalnych Dniach Rybactwa w Skoczowie  w dniach 19 – 22 września 2013 roku, których organizatorem jest Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj”.
Wydarzenie organizowane  jest w ramach środka 4.2. „Wsparcie na rzecz współpracy międzyregionalnej i międzynarodowej”, objętego Programem Operacyjnym „Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013”.


W dniu 20 września w Polskiej Akademii Naukowej w Gołyszu odbędzie się Konferencja rybacka pt. „Aktualne problemy oraz perspektywy stawowej gospodarki rybackiej na obszarach zależnych od rybactwa”
Program konferencji dostępny jest TUTAJ. 

Sobota i niedziela to czas Wystawy Rybackiej na skoczowskim rynku. Celem wystawy jest:
- promocja obszaru zależnego od rybactwa,
- popularyzacja ryb i rybactwa,
- promocja i sprzedaż różnych gatunków ryb oraz ich przetworów,
- przedstawienie nowoczesnego sprzętu rybackiego i wędkarskiego oraz pasz stosowanych w chowu i hodowli ryb,
- zawieranie transakcji handlowych pomiędzy producentami: ryb, sprzętu rybackiego, pasz a potencjalnymi odbiorcami.

Organizatorzy wystawy zabezpieczają możliwość zorganizowania bezpłatnego stoiska wystawowego w dniach 21-22 września 2013 r.

Zgłoszenie uczestnictwa należy przesłać na załączonej karcie w nieprzekraczalnym terminie do 30 sierpnia 2013 r. na adres biura Stowarzyszenia LGR „Żabi Kraj”  (ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów, tel./fax: 33 487 49 55, e-mail: dnirybactwa@zabikraj.pl).

 Karta zgłoszenia na XI Wystawe Rybacka.docx
 Karta zgłoszenia na XI Wystawe Rybacka.pdf
 
Zapraszamy również do wzięcia udziału w konkursach kulinarnych organizowanych w ramach XI Regionalnych Dni Rybactwa,  w tym:
  • konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z karpia dla Amatorów,
  • Mistrzostwa w przyrządzaniu potraw z karpia dla uczniów Szkół Gastronomicznych,
  • VIII Międzynarodowe Mistrzostwa Europy w przyrządzaniu potraw z karpia.
 
Poniżej znajdują się regulaminy oraz karty zgłoszeniowe do ww. konkursów.
 
 Regulamin Konkursu Kulinarnego dla Amatorów
 Regulamin Konkursu kulinarnego dla Szkol Gastronomicznych
 Regulamin VIII Międzynarodowych Mistrzostw w przyrządzaniu potraw z karpia
 Załącznik nr 1 do Regulaminów – Karta zgłoszeniowa
 
Wszystkie zgłoszenia należy dostarczyć do biura Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj” (ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów) lub zeskanowane przesłać: faksem pod numer: 33 487 49 55; drogą elektroniczną na e-mail: kulinaria@zabikraj.pl w terminie do 9 września 2013 r.

2011 - 2018 © Lokalna Grupa Rybacka Dorzecze Soły i Wieprzówki | Polityka cookies | realizacja: Wdesk | Licznik serwisu: 1482151 | Licznik podstrony: 1815 | Odwiedzający on-line: 75 |

Operacja współfinansowana przez
Unię Europejską ze środków finansowych
Europejskiego Funduszu Rybackiego
w ramach Programu Operacyjnego
"Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa
i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013"

Klik
Ten serwis, podobnie jak większość stron internetowych wykorzystuje pliki cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. | Polityka cookies