31.07.2013
Zapraszamy na Regionalne Dni Rybactwa w Skoczowie
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w XI Regionalnych Dniach Rybactwa w Skoczowie w dniach 19 – 22 września 2013 roku, których organizatorem jest Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj”.
Wydarzenie organizowane jest w ramach środka 4.2. „Wsparcie na rzecz współpracy międzyregionalnej i międzynarodowej”, objętego Programem Operacyjnym „Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013”.
Wydarzenie organizowane jest w ramach środka 4.2. „Wsparcie na rzecz współpracy międzyregionalnej i międzynarodowej”, objętego Programem Operacyjnym „Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013”.
W dniu 20 września w Polskiej Akademii Naukowej w Gołyszu odbędzie się Konferencja rybacka pt. „Aktualne problemy oraz perspektywy stawowej gospodarki rybackiej na obszarach zależnych od rybactwa”
Program konferencji dostępny jest TUTAJ.
Sobota i niedziela to czas Wystawy Rybackiej na skoczowskim rynku. Celem wystawy jest:
- promocja obszaru zależnego od rybactwa,
- popularyzacja ryb i rybactwa,
- promocja i sprzedaż różnych gatunków ryb oraz ich przetworów,
- przedstawienie nowoczesnego sprzętu rybackiego i wędkarskiego oraz pasz stosowanych w chowu i hodowli ryb,
- zawieranie transakcji handlowych pomiędzy producentami: ryb, sprzętu rybackiego, pasz a potencjalnymi odbiorcami.
Organizatorzy wystawy zabezpieczają możliwość zorganizowania bezpłatnego stoiska wystawowego w dniach 21-22 września 2013 r.
Zgłoszenie uczestnictwa należy przesłać na załączonej karcie w nieprzekraczalnym terminie do 30 sierpnia 2013 r. na adres biura Stowarzyszenia LGR „Żabi Kraj” (ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów, tel./fax: 33 487 49 55, e-mail: dnirybactwa@zabikraj.pl).
Karta zgłoszenia na XI Wystawe Rybacka.docx
Karta zgłoszenia na XI Wystawe Rybacka.pdf
Zapraszamy również do wzięcia udziału w konkursach kulinarnych organizowanych w ramach XI Regionalnych Dni Rybactwa, w tym:
- konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z karpia dla Amatorów,
- Mistrzostwa w przyrządzaniu potraw z karpia dla uczniów Szkół Gastronomicznych,
- VIII Międzynarodowe Mistrzostwa Europy w przyrządzaniu potraw z karpia.
Poniżej znajdują się regulaminy oraz karty zgłoszeniowe do ww. konkursów.
Regulamin Konkursu Kulinarnego dla Amatorów
Regulamin Konkursu kulinarnego dla Szkol Gastronomicznych
Regulamin VIII Międzynarodowych Mistrzostw w przyrządzaniu potraw z karpia
Załącznik nr 1 do Regulaminów – Karta zgłoszeniowa
Wszystkie zgłoszenia należy dostarczyć do biura Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj” (ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów) lub zeskanowane przesłać: faksem pod numer: 33 487 49 55; drogą elektroniczną na e-mail: kulinaria@zabikraj.pl w terminie do 9 września 2013 r.