8.11.2012
SZLAK KARPIA
Zapraszamy wszystkich właścicieli gospodarstw rybackich, łowisk oraz podmioty prowadzące handel hurtowy lub detaliczny ryb, a także właścicieli lokali gastronomicznych do zgłoszenia się do Lokalnej Grupy Rybackiej „Dorzecze Soły i Wieprzówki” o przyznanie CERTYFIKATU „SZLAK KARPIA”.
Celem identyfikacji szlaku poprzez wizualizację tablicami jest informowanie społeczności o produkcji, sprzedaży lub podawaniu karpia i innych ryb słodkowodnych, zwłaszcza rodzimej produkcji w danych miejscach, dobrych praktykach w rybactwie oraz promocja zdrowego odżywiania się.
O certyfikat „SZLAKU KARPIA” mogą ubiegać się podmioty z obszaru LGR tj. gmin: Brzeszcze, Kęty, Oświęcim, Porąbka, Wieprz.
Celem identyfikacji szlaku poprzez wizualizację tablicami jest informowanie społeczności o produkcji, sprzedaży lub podawaniu karpia i innych ryb słodkowodnych, zwłaszcza rodzimej produkcji w danych miejscach, dobrych praktykach w rybactwie oraz promocja zdrowego odżywiania się.
O certyfikat „SZLAKU KARPIA” mogą ubiegać się podmioty z obszaru LGR tj. gmin: Brzeszcze, Kęty, Oświęcim, Porąbka, Wieprz.
„Szlak Karpia” to dobry krok w kierunku promocji spożycia ryb jako zdrowego produktu. Produkcja ryb w gospodarstwach stawowych to pozytywny wpływ człowieka na przyrodę!
Zainteresowanych uzyskaniem certyfikatu „SZLAKU KARPIA” prosimy o zapoznanie się z zamieszczonymi poniżej ZASADAMI NADAWANIA CERTYFIKATU oraz zadeklarowanie uczestnictwa poprzez wypełnienie załączonej ANKIETY i dostarczenie jej do dnia 30.11.2012 r. do biura Stowarzyszenia: Lokalna Grupa Rybacka „Dorzecze Soły i Wieprzówki”, Rajsko, ul. Edukacyjna 9, 32-600 Oświęcim lub przesłanie na nr fax: 33/ 843 60 17 lub e-mail: biuro@dsiw.pl .
Załączniki:
Zapraszamy!
Zainteresowanych uzyskaniem certyfikatu „SZLAKU KARPIA” prosimy o zapoznanie się z zamieszczonymi poniżej ZASADAMI NADAWANIA CERTYFIKATU oraz zadeklarowanie uczestnictwa poprzez wypełnienie załączonej ANKIETY i dostarczenie jej do dnia 30.11.2012 r. do biura Stowarzyszenia: Lokalna Grupa Rybacka „Dorzecze Soły i Wieprzówki”, Rajsko, ul. Edukacyjna 9, 32-600 Oświęcim lub przesłanie na nr fax: 33/ 843 60 17 lub e-mail: biuro@dsiw.pl .
Załączniki:
Zapraszamy!