A A A

Lokalna Grupa Rybacka „Dorzecze Soły i Wieprzówki”, Rajsko, ul. Edukacyjna 9, 32-600 Oświęcim
tel. (33) 843-60-17 | e-mail: biuro@dsiw.pl


26.04.2013

Jak wypromować i dobrze sprzedać produkt regionalny i tradycyjny?

Szkolenie "Promocja produktów lokalnych"
W dniach 22-23 kwietnia 2013 roku pracownicy LGR "Dorzecze Soły i Wieprzówki" uczestniczyli w szkoleniu pn. „Promocja produktów lokalnych”. Szkolenie, które realizowanezostało w ramach projektu współpracy międzynarodowej i międzyregionalnej między LGR-ami z południowej Polski  odbyło się w gospodarstwie agroturystycznym „Tawerna pod Kotwicą” w Kadłubie Wolnym koło Opola.


Tematyka szkolenia obejmowała zagadnienia związane z produktem lokalnym i regionalnym i obejmowała w szczególności następujące elementy:
  • cechy produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych oraz ich znaczenie dla rozwoju regionu, lokalnej turystyki i agroturystyki,
  • wyróżnianie żywności wysokiej jakości - certyfikacja i kontrola,
  • jakość produktu a działania promocyjne i marketingowe - korzyści z uczestnictwa producentów w systemach jakości żywności,
  • marka lokalna ważnym elementem promocji produktu i regionu,
  • plan marketingowy produktów lokalnych - określanie możliwości promocji i sposobów sprzedaży.

Ponadto - w ramach prowadzonych warsztatów – dowiedzieliśmy się „jak wyszukiwać produkty regionalne i tradycyjne w swoim regionie?” oraz „jak zarejestrować produkt na  Krajowej Liście Produktów Tradycyjnych?”.

Szkolenie prowadziła Prezes Zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego – pani Izabella Dyszewska.

Zapraszamy również do odwiedzania strony Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Tradycyjnego.


2011 - 2018 © Lokalna Grupa Rybacka Dorzecze Soły i Wieprzówki | Polityka cookies | realizacja: Wdesk | Licznik serwisu: 1572087 | Licznik podstrony: 1962 | Odwiedzający on-line: 94 |

Operacja współfinansowana przez
Unię Europejską ze środków finansowych
Europejskiego Funduszu Rybackiego
w ramach Programu Operacyjnego
"Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa
i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013"

Klik
Ten serwis, podobnie jak większość stron internetowych wykorzystuje pliki cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. | Polityka cookies